מתחת לפני הקרקע ניתן למצוא הצטברות של לחות ורטיבות, ולא רק בעונת החורף. על מנת שהרטיבות לא תחדור לתוך מבנה או חלקי מבנה הבנויים מתחת לפני הקרקע יש לבצע איטום בשיטה מקצועית. כאשר יש מרתף, למשל, אם רוצים למנוע כניסת מים או בלאי שנובע בשל הלחות, יש לבצע איטום מרתף באחת השיטות המקובלות. אם לא עושים כן, לא רק שהרטיבות תחדור פנימה אלא שעם הזמן עשויים היסודות להיפגם ולהתערער באופן מסוכן ממש. אפילו בטון חזק עם הזמן מתפורר וניזוק בחשיפה למים.
איטום מבפנים או מבחוץ
מומחי איטום מסבירים כי על מנת שלא יחדרו מים לתוך המרתף ניתן להגן עליו באחת משתי הצורות הבאות. דרך אחת היא לבצע איטום מן הצד החיצוני של הקירות. דרך אחרת היא לבצע איטום מן הצד הפנימי של הקירות. את האיטום שמולבש על המרתף מצידו החיצוני ניתן לכנות איטום חיובי והוא למעשה סוג של שכבת בידוד שמונעת מהרטיבות שבקרקע לגעת במבנה עצמו. איטום שמיושם בצד הפנימי של המרתף, שנקרא גם איטום שלילי, נהוג לבצע אם יש מניעה כלשהי לביצוע של איטום חיצוני או לצרכי השלמה. מקובל להניח כי במידת האפשר, טוב יותר לבצע את האיטום החיצוני שכן הוא יעיל יותר.
איך אוטמים מרתפים
כאשר בונים מרתף, ניתן לאטום אותו חיצונית באמצעות חומרים ביטומניים לסוגיהם. דרכים נוספות שאפשר להזכיר הם שימוש בבטונייט ובחומרים נוספים, חלקם חדישים מאוד. איטום המיושם כהלכה יכול להחזיק מעמד אפילו עשרות שנים. הוא נועד להגן על התשתית של המבנה ולכן חשיבותו רבה עד מאוד.
איטום המרתף נעשה בצורה טובה ביותר כאשר לוקחים בחשבון את סוג הקרקע ואת רמת הלחות וכן פרמטרים נוספים. חברת איטום שמתאימה טוב יותר את צורת האטימה לתנאים בשטח תוכל להבטיח מרתף יבש לאורך זמן. רוצים לדעת יותר על איטום מרתפים? אל תהססו, פנו ליועץ איטום מוסמך. פנו לקבלן איטום עם הרבה ניסיון עוד במהלך הבניה (אם אפשר), במהלך תכנון המבנה כולו או מיד כשגיליתם בעיה. יועצי איטום מלווים פרויקטים לבניה תת קרקעית נוספים, כדוגמת מקלטים, מחסנים, חניונים.