ישנם שני מוקדי נזילות מרכזיים במבנה, אשר קורים כאשר לא קיים איטום מספק. המוקד הראשון הינו הגג והמוקד השני הינו מרפסת. כאן נתמקד באיטום של המרפסת ונבין מה קורה אם האיטום איננו תקין.
כאשר ישנה רטיבות במרפסת עצמה ואין ניקוז מתאים ואיטום, הבעיה איננה מסתיימת שם. מים יכולים לעבור עם הזמן מן המרפסת עצמה לתוך הבית או הדירה. לכן, לא מן הנמנע כי כאשר מאתרים רטיבות בקירות הסמוכים או ברצפה הסמוכה למרפסת הבעיה איננה בעיית צנרת ומה שיפתור את העניין בצורה משביעת רצון יהיה מומחה לאיטום שיבצע איטום מרפסת ולא שרברב (שמתמחה בתיקון תקלות צנרת ולאו דווקא בחדירת מים מבחוץ).
איך אוטמים מרפסות
כאשר חברת איטום ניגשת לביצוע איטום במרפסת יש צורך לבדוק היטב מאין מגיעה הרטיבות ומה בדיוק צריך לתקן. ישנם מצבים שבהם הטיפול יתמקד בריצוף עצמו. ניתן לסלק את חומר המילוי שבין המרצפות, להניח למים להתייבש היטב ואז למלא את הפוגות (הרווחים) בחומרי מילוי ואטימה המיועדים לעמידות בתנאי חוץ. כאשר רוצים להשקיע בפתרון יותר איכותי, יש אפשרות להרים את הריצוף ולאחר מכן להניח את שכבת האיטום ולרצף מחדש. זה נחוץ מכיוון שעם זמן, תמיד חודרים מים בין המרצפות וכאשר האיטום קיים גם מתחת לריצוף, המים יעברו משם אל המרזב ולעולם לא יגיעו לתוך הבית פנימה. שכבת האיטום תהיה בדרך כלל מחומר ביטומני, מעל החלק שעשוי בטון במרפסת. בנוסף לדברים הללו, מומלץ להתקין גם סף מוגבה שמונע כניסה של מים לתוך הבית גם אם מגיע יום גשום במיוחד או כמה ימים גשומים. באם מערכת הניקוז איננה יכולה לפנות את המים באופן מידי, הסף הזה מונע חדירת מים פנימה.
יועץ איטום והמרפסת יבשה
על מנת שאיטום המרפסת שלכם יבוצע בצורה מקצועית וללא רבב, פנו לאיש המקצוע – יועץ איטום עתיר ניסיון. היועץ יוכל לוודא שאת האיטום שבין המרצפות מבצעים מחומרים מתאימים (כגון רובה אפוקסית שהיא שונה מרובה הרגילה). מומחה האיטום יוודא כי הניקוז יהיה מותקן נכון וגם החיבור שבין הריצוף לבין הקיר יהיה אטום למניעת חדירת מים.